Feathercoin daemon and wallet production version 0.17.0.2

I need some Guinea Pigs - Client Installer.exe


  • | Tip UKMark

    As some of you know I have been working on a user friendly installer.exe for the Feathercoin client, well it’s finished but I just need it testing on as many OS’s as possible XP and onwards…

    I have also built in the new Feathercoin: URL protocol, which means that once installed your browser should recognize the special Feathercoin: URL links and will prompt the user to open the Feathercoin client upon clicking on one.

    I have one of those such links hosted here: [url=http://mtgoxlagometer.herobo.com/test/test.html]Feathercoin Client Installer Test Page[/url]

    So once installed, I would be grateful if you could visit the above page and test the simple Feathercoin donate link.

    Please reply with your OS details and whether it all works as should…

    Windows Client Installer available here…v 0.6.4.1 - https://docs.google.com/file/d/0B5rwxlWy7MtLb1daSjdFUEwyeFU/edit?usp=sharing


  • Regular Member | Tip Markus1337

    As before, count me in :3

    Windows 7 64-bit


  • | Tip UKMark

    [quote name=“Markus1337” post=“7486” timestamp=“1369750384”]
    As before, count me in :3

    Windows 7 64-bit
    [/quote]

    Ok mate you are in… What was the outcome then? 🙂


  • Regular Member | Tip Markus1337

    [quote name=“UKMark” post=“7487” timestamp=“1369750494”]
    [quote author=Markus1337 link=topic=962.msg7486#msg7486 date=1369750384]
    As before, count me in :3

    Windows 7 64-bit
    [/quote]

    Ok mate you are in… What was the outcome then? 🙂
    [/quote]

    Errors, errors everywhere 😃

    Basically after downloading your client and opening it and then clicking on the donate button it says that the client is already running. When I closed the client and then clicked on donate button it opened the client and left it on the main “overview” page of the client.


  • | Tip UKMark

    [quote name=“Markus1337” post=“7488” timestamp=“1369750687”]
    [quote author=UKMark link=topic=962.msg7487#msg7487 date=1369750494]
    [quote author=Markus1337 link=topic=962.msg7486#msg7486 date=1369750384]
    As before, count me in :3

    Windows 7 64-bit
    [/quote]

    Ok mate you are in… What was the outcome then? 🙂
    [/quote]

    Errors, errors everywhere 😃

    Basically after downloading your client and opening it and then clicking on the donate button it says that the client is already running. When I closed the client and then clicked on donate button it opened the client and left it on the main “overview” page of the client.
    [/quote]

    They are not errors, it means it works! Basically it means it recognises the Feathercoin: URL protocol - The rest of the work is down the road.
    The fact you already had the client running was user error 😃 < Bush will fix this known issue within the client!


  • | Tip UKMark

    We really need more testing on this by other users, once testing this can be released (this is the very first stage of simple merchant adoption - which I’m sure you will all agree is a very big stage), BTW make sure the client is not running when clicking on the test page link… 🙂


  • Regular Member | Tip Markus1337

    Erm but should it not enter your wallet address into the field when clicking on the donate button?


  • | Tip UKMark

    [quote name=“Markus1337” post=“7497” timestamp=“1369752242”]
    Erm but should it not enter your wallet address into the field when clicking on the donate button?
    [/quote]

    Not yet 😉
    The rest will be done by updates to the client, this was just to add the URL protocol recognition! < Which works. 😎


  • | Tip deroekeloze

    windows 7 64 bit
    –google chrome - clicking donate link initialized the browser after clicking yes to pop up message *check*

    • opened client to overview tab instead of send with address auto added 😛
      –mozilla firefox - clicking donate link initialized the browser after clicking yes to pop up message *check*
    • opened client to overview tab instead of send with address auto added 😛
      –internet explorer 9*yuck* - clicking donate link initialized the browser after clicking yes to multiple pop up messages/warnings. thanks mr gates! *check*
    • opened client to overview tab instead of send with address auto added 😛

    seems to do what it is intended to do [s]except for auto loading donate address on the send tab :P[/s]…ok, it works fine then 😎


  • | Tip UKMark

    [quote name=“deroekeloze” post=“7501” timestamp=“1369752560”]
    windows 7 64 bit
    –google chrome - clicking donate link initialized the browser after clicking yes to pop up message *check*

    • opened client to overview tab instead of send with address auto added 😛
      –mozilla firefox - clicking donate link initialized the browser after clicking yes to pop up message *check*
    • opened client to overview tab instead of send with address auto added 😛
      –internet explorer 9*yuck* - clicking donate link initialized the browser after clicking yes to multiple pop up messages/warnings. thanks mr gates! *check*
    • opened client to overview tab instead of send with address auto added 😛

    seems to do what it is intended to do [s]except for auto loading donate address on the send tab :P[/s]…ok, it works fine then 😎
    [/quote]

    Brilliant thanks for testing, as far as I know even multibit does not auto-load the full URL with address/amount/label/message [i]yet[/i]…This will hopefully happen with time and further updates to the client.


  • | Tip klenker

    Tested the Install on a vmware XP 32bit box, installed flawlessly and after closing the client, tested the web link, and it loaded the client fine.

    No problems.

    And now I’ve tested it on a Windows 8 64bit, installed flawlessly, and again after closing the client, tested the web link, again it loaded perfectly.

    Seems all good from 2 versions of windows at this end!!

    😉

    (eta - using firefox 20.0.1 on the XP machine, and 21.0 on the W8 machine)


  • | Tip UKMark

    [quote name=“klenker” post=“7552” timestamp=“1369762133”]
    Tested the Install on a vmware XP 32bit box, installed flawlessly and after closing the client, tested the web link, and it loaded the client fine.

    No problems.

    And now I’ve tested it on a Windows 8 64bit, installed flawlessly, and again after closing the client, tested the web link, again it loaded perfectly.

    Seems all good from 2 versions of windows at this end!!

    😉

    (eta - using firefox 20.0.1 on the XP machine, and 21.0 on the W8 machine)
    [/quote]

    This is the brilliant news, so glad you could test on both extremes of OS - Many thanks! 😎


  • Regular Member | Tip sheepson

    I can confirm that it’s working on Windows 7 x32 (IE) and Windows 8 x32 (Chrome). Both Virtual Machines, but that doesn’t matter 😉


  • | Tip klenker

    [quote name=“UKMark” post=“7560” timestamp=“1369762880”]
    [quote author=klenker link=topic=962.msg7552#msg7552 date=1369762133]
    Tested the Install on a vmware XP 32bit box, installed flawlessly and after closing the client, tested the web link, and it loaded the client fine.

    No problems.

    And now I’ve tested it on a Windows 8 64bit, installed flawlessly, and again after closing the client, tested the web link, again it loaded perfectly.

    Seems all good from 2 versions of windows at this end!!

    😉

    (eta - using firefox 20.0.1 on the XP machine, and 21.0 on the W8 machine)
    [/quote]

    This is the brilliant news, so glad you could test on both extremes of OS - Many thanks! 😎
    [/quote]

    If you want I can now test it on ubuntu 13. lol

    My flamin’ PSU blew up 😞 My 750watt psu.

    There I was doing nothing, and BANG… 😞 so while I’m waiting to buy a new psu, I’ve got an old 350watt going with a linux distro, seeing as I can’t use any hardware or my ssd drive… Got an old 80gb IDE drive. Man… I knew something was about to happen… I can’t be lucky for a moment without something turning into a spanner and throwing itself at me.

    Haha, so much for building a new mining rig. Any cash I had going towards that now has to go to fix this. 😞

    I’ll test it in wine, just to see how it goes and let you know!


  • | Tip joinmicah

    Windows 8 Ultimate 64 Bit Looks like it works like a Dream!

    Thank You Very Much!


  • Banned | Tip DapperDon

    This is great,

    thanks!


  • | Tip UKMark

    Now updated with latest 0.6.4.1 client changes:

    https://docs.google.com/file/d/0B5rwxlWy7MtLb1daSjdFUEwyeFU/edit?usp=sharing

    Edit: This includes Feathercoin start menu folder instead of previous Feathercoin-qt folder…The original previous version will need manually uninstalling - This version and all subsequent versions will auto-uninstall from here on in.


  • | Tip goldbit89

    im in and just installed it and just waiting for blocks to sync back up and i will update with more information.

    windows 7 64 bit
    amd athlon IIx2 245 2.9GHz
    8 GB ram
    latest firefox
    latest internet explorer

    got blocks updated and noticed all my addresses did not show back up on new install.


  • | Tip UKMark

    [quote name=“goldbit89” post=“12779” timestamp=“1370930524”]
    im in and just installed it and just waiting for blocks to sync back up and i will update with more information.

    windows 7 64 bit
    amd athlon IIx2 245 2.9GHz
    8 GB ram
    latest firefox
    latest internet explorer

    got blocks updated and noticed all my addresses did not show back up on new install.
    [/quote]

    Installer installs the client and does not affect addresses as they are located in the wallet.dat that is located %APPDATA%/Feathercoin. The only way the client would create a new wallet.dat on first run is if the user deleted/removed their old wallet.dat beforehand.


  • | Tip goldbit89

    [quote name=“UKMark” post=“12858” timestamp=“1370939630”]
    [quote author=goldbit89 link=topic=962.msg12779#msg12779 date=1370930524]
    im in and just installed it and just waiting for blocks to sync back up and i will update with more information.

    windows 7 64 bit
    amd athlon IIx2 245 2.9GHz
    8 GB ram
    latest firefox
    latest internet explorer

    got blocks updated and noticed all my addresses did not show back up on new install.
    [/quote]

    Installer installs the client and does not affect addresses as they are located in the wallet.dat that is located %APPDATA%/Feathercoin. The only way the client would create a new wallet.dat on first run is if the user deleted/removed their old wallet.dat beforehand.
    [/quote]

    ok i had no transactions and zero balance so i just corrected the addresses with new–then i backed up and started to encrypt my wallet and at end it restarted–found my old wallet and now ive lost my new wallet with a balance in it that i had just gotten but gotten at least a couple confirmations. so how do i restore a back up?