Supported Feathercoin client versions: Current production Version: 0.9.6.2.

Info: If you have problems to post, create one post in the ‘newbies’ category and try again. If you have further problems, Find Support under Guides or use the shoutbox

Mining with ADM Radeon RX580


  • Regular Member

    Hello everybody

    I’m writing in this category because I was not able to create a topic in the mining section.

    GPU: ADM Radeon RX580

    I’m new to mining so I need some newbie support.
    I downloaded the nsgminer and registred an account on give-me-coins.com.

    When I start my batch script it does not give me a hash-rate bigger than 0.
    This is my batch file:

    setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
    setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
    setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
    setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
    setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
    nsgminer.exe -k neoscrypt -g 1 -w 64 -I 16 --gpu-engine 1000 --gpu-memclock 1500 -o stratum+tcp://ftc-neo.give-me-coins.com:3336 -O abrozek:password
    pause

    Any suggestions what I do wrong?

    Thanks for your help.

    Best regards


  • Moderators

    @1polo said in Mining with ADM Radeon RX580:

    When I start my batch script it does not give me a hash-rate bigger than 0.

    Where did you get that measure?
    on give-me-coins or from your miners display?
    It may be a good idea to just type the ‘nsgminer.exe…’ line in a command window only.
    Even without the settings you do before in the batch file, it should either start hashing or return some warning/error Messages.


  • Regular Member

    I get it from the CMD window.
    Looks like this:

    nsgminer v0.9.4 - NeoScrypt : [2018-01-13 12:59:51] - [ 0 days 00:01:51]

    5s: 8.4 avg: 5.7 u: 0.0 KH/s | A:0 R:0 S:0 HW:0 WU:0.00/m
    ST:2 DW:8 GW:4 LW:19 GF:0 NB:2 AS:0 RF:0 E:0.00
    Connected to ftc-neo.give-me-coins.com diff 64 with stratum as abrozek
    Block: 0x0ABA885F0965E745… #2045657 [13:01:25] Diff:315K Best:0

    [P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
    OCL 0: | 6.0 5.7 0.0 KH/s | A:0 R:0 HW:0 U:0.0/m

    [12:59:49] Probing for an alive pool
    [12:59:51] The network difficulty has been set to 341146
    [12:59:51] Stratum from pool 0 detected new block
    [13:00:02] Stratum from pool 0 requested work restart
    [13:00:57] Stratum from pool 0 requested work restart
    [13:00:57] Pool 0 is hiding block contents from us
    [13:01:25] The network difficulty has been set to 314904
    [13:01:25] Stratum from pool 0 detected new block
    [13:02:20] Stratum from pool 0 requested work restart
    [13:02:36] The network difficulty has been set to 290681
    [13:02:36] Stratum from pool 0 detected new block


    When I just start nsgminer.exe without any parameters it asks me for the pool adress and the username/passwords.
    And after I add the information it’s the same.

    Further suggestions? :-)


  • Regular Member

    Hey you in luck. I got the setting in a config file for you.
    What is you card model? Let me know as I only use AMD cards for mining. As I also use my rigs as Rendering farms as I create animation as a hobby. I have most amd cards 580 and 570. If you want to reach me in other ways to get the best and safe hash rate let me know also. I have a 4 rigs and 12 cards.


  • Regular Member

    Hey thanks for helping me.

    Card model: ASUS DUAL-RX580-O4G - OC Edition - Radeon RX 580 - 4 GB GDDR5 - PCIe 3.0 x16

    Can you post the config for that one? :)


  • Regular Member

    Sorry for the delay I’m doing maintenance on a couple Of my mining rigs. I will give the configs later today in about 2 hours okay. Sorry for the delay.


  • Moderators

    You should be able to post in mining once you’ve announced yourself.


  • Regular Member

    This is my .bat file
    color 0d
    setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
    setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
    setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
    setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
    setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
    nsgminer -k neoscrypt --gpu-map 0:1,1:0 -g 1 -o stratum+tcp://ftc-neo.give-me-coins.com:3336 -u GrimReaperMiner.TheReaper -p 2g1r5i2m1r0e
    pause

    This is the config
    worksize" : “128”,
    “shaders” : “2048”,
    “kernel” : “neoscryptt”,
    “gpu-engine” : “1380”,
    “gpu-fan” : “0-65”,
    “gpu-memclock” : “2100”,


  • Regular Member

    @GrimReaperMiner Thank you Grim, I will try it tonight and give feedback. :-)

    @wrapper I saw it afterwards, that I have to introduce myself for posting in other categories, I’ll do that.


  • Regular Member

    Seems to work now, thank you! There was also a issue with my grafic card driver.

    0_1516296205846_02bdb902-1767-4a35-912b-225a10d48899-image.png

    But I do not see my hash rate at the give-me-coins.com homepage.
    I’ll give it some more time.

    Is 35KH/s a normal rate for this grafic card?


Log in to reply
 

Looks like your connection to Feathercoin Forum was lost, please wait while we try to reconnect.